Promenad

Nu ska jag och Tessan ta en promenad till stan med bäbbarna! Jag måste måste hitta skor. gärna flera olika!

Stackars barnarbetare!

Min lillebror (15 år) står och... "löder?" i skolan.. Fixar ihop sladdar och så! Någon har tydligen lurat i honom att man inte får något barnbidrag om man inte går i skolan. Stackarna vad man lurar dom till att gå i skolan!

Tjärsön och nyboda

När jag gick på gymnasiet gick jag på Didaktus i Jakobsberg! De finns 3 didaktusskolor och varje år har dom något så töntigt som "didaktuskampen". Typ skolorna spelar mot varandra i massa olika grenar och så! Jag åkte med min syster (som går i den klassen jag gick i förut) till tjärsön för att glida runt och träffa folk å bara vara där! De va väl trevligt! Lite kefft väder men inget regn iaf! Isak va väldigt populär bland alla alla, folk jag inte ens känner från skolan! Men han trivs som bäst när de är massa människor runt han som bara snackar med såååå töntiga röster! Han trivs med alla! Bilal tog tillfället i akt att flirta till sig tjejer med honom! "barntricket" är bättre än hund-tricket!

Senare skulle vi tillbaka till min gammla skola! Vi va en liten skola. Vi va ett litet gäng tjejer och några lärare och någon killgrupp fanns där också! Vi va fyra stycken i den gruppen på... 6?... tjejer när jag gick där som har fått barn! Våran rektor Lillemor där ska nu sluta efter att ha jobbat där i alla alla år! Min storebror gick i den skolan, han är väl 22 nu! Sen gick min syster där. Sen gick jag där! Så jag har någon aldeles speciell kontakt med henne eftersom  jag kännt henne sen jag va barn! Hon va en bra rektor, men också suverän kompis och ledare för skolan! Nu skulle dom ha någon slags överaskningsfest för henne på skolan så jag och två av tjejerna med bäbbs och min syster kom dit med lite blommor och så! Kändes lite sorgligt att hon faktist inte ska va kvar, men så är de!

Igår va alltså en ganska händelserik dag för Isak! Mycket folk och mycket intryck! OCH HAN ÄLSKAR DE!

Ben & jerrys

Jo visst va den god! Men inte sådär jättesuper god! Den va lite.. För mycket.. För söt! Mycket mäktig! Men jag tog väl en dum smak kanske! Vaniljglass med marshmallows och små vita chokladbitar i!

Skön kväll!

Nu kom jag nyss in från affären! Isak fick pyjamas och nattblöja på och sen ner i vagnen sen gick jag till affären så somnade han, så va de bara att flytta över han nu! Hoppas han sover bra inatt! Jag ska ha de mysigt! Jag har köpt en ben & jerrys glass och en föräldrar & barn tidning! Nu ska jag läsa den och äta glass, för att sen titta på desperata hemmafruar! Alla säger att glassen är sååå god, jag har aldrig ätit den (!!) så vi får se!


Go boken

Juste! Fick fina presenter från Go Boken här om dagen igen! Dom e så fina, grejjerna därifrån!
Vi fick två böcker och en solhatt i jeans! Den ena boken har som prasseltyg som han kan pilla på, och den andra som utstickande tågvagnar som han kan pilla med! Han älskar dom!









De va också kul att kasta boken på golvet för att sen titta på den och kaste ner den igen när mamma plockade upp! 1000 ggr :)


Stan

Idag ska jag kanske åka till stan med syster och kanske mamma?! Måste köpa nya jeans och skor! Nu ska jag försöka städe lite som vanligt, de är ett evighetsproblem!

Måste även påpeka att min syster är så söt, hon har köpt ett halsband med ett stort I (för Isak såklart) som hon stolt har på sig :) Tycker de är gulligt =)




Jag är så stolt över min lilla prins!


24 maj

Min plutt drar tag i allt möjligt och ställer sig upp! Han ställer sig även på tårna och händerna! Så söt! Ska fixa iordning massa bilder snart, så ni kan titta på min guldklimp när han e sådär superduperduktig! Men inte nu, nu orkar jag inte. Idag är de den 24 maj. Då har jag lite annat att tänka på... Tänker faktist ganska mycket just idag! Vi saknar dig!

Skulle uppdatera

Men så blev de inte idag... Jag har ju massor att anteckna här! Till exempel att min son ställer sig upp (som vi vet) när han håller i sig, har bilder på när han själv tagit sig upp med hjälp av min tröjja, och jag är sååå lycklig! Sen ska jag lägga upp massa bilder :) Men nu gick precis folket som sällskapat med mig här ikväll. De blev sent. Nu ska jag sova! Hörs imorgon! :)

Släpp ut mig!

Jag ska nog åka förbi Miccan en stund! Känner att jag måste få komma ut nu, de va ett par dagar sen känner jag! Ututut!

Matmatmat

Lagar lunch! Fiskpanetter ska de bli för min del! Väntar också på att Isak ska vakna så han kan äta lunch, men han bara sover och sover :)

God natt

Nu ska jag ändå ta mig i kragen och sova! Usch och fy vad min nacke gör ont =/


Sov gott ♥

Roar mig

Med att fixa ihop lite bilder. Mysigt göra!


Nu har min prins somnat!

Hoppas de blir en lugn natt!


Sovdag!

Idag har Isak sovit heeeela dagen! Han va vaken en liten stund på morgonen för att sen somna om. Han vaknade sen och åt lunch och lekte en liiten stund för att sen sova igen! NU har han vaknat... De är bra att sova när man är sjuk, men varför han inte tar de på natten ist vet jag inte :)
Igår ställde sig Prinsen upp själv i soffan och höll i kanten! Imorse fick jag se han stående mot sängkanten i sin säng igen, nu heeelt stående, inte på knäna :) Min duktiga lilla älskling :)

vårdguiden

Sitter i kö hos vårdguiden.. Sedan 20 minuter tbx.. Och kan man ens lita på dom, om dom nu kommer svara... Stackars min bebis mår dåligt..

Feber!

Mitt lilla pojkebarn! Han vaknade i natt och va supervarm! Jag tog tempen och ja, den visade 38.7! Stackars liten! Han fick en Alvedon, men strax efter så... Kom den ut igen! JAg vågade inte ge han en till eftersom jag inte visste hur mycket av den första som kroppen tog upp! Han somnade igen efter ett tag, men jag kunde inte sova! Satt och vakade över mitt lilla mirakel nästan hela natten! Idag mår han bra! Ingen feber, och bara snorig men pigg och glad ändå!

StädaStäda!

Sitter i rummet.. De okontrollerade rummet. Min data står här, och mitt skötbord. Och massamassamassa saker! Vi har bara dumpat allt här inne tills vidare. De ska bli barnrum.. Jag ska nog börja rensa ut här snart!

Sol på gården!

Här om dagen hade vi mysigt ute i solen :)


Sjuk!

Min älskade lillprins är sjuk. Eller, han är massa snorig iaf! Jag tycker att han ska mysa med mig heeela dagen då, men han har supermycket energi ändå, och drar mig bara i håret om han ska ligga och pussas! Min guldklimp!



Igår när jag vaknade och tittade mot lillens säng, såg jag dehär! Mysepyse! Han har tydligen lärt sig halvställa sig upp i sängen mot kanten! De har aldrig förut vart så himmla underbart att vakna på morgonen ! ♥



Såhär trevligt hade vi på Lollos födelsedag :)

Tårta!

Baaaby

Min extremt...... Lillebror :)

Lillebror Peter, "dallran", Syster, jag, Paaauola

Ätaäta liten(?)kaka

Jag kan dedär med konst! Konstig Konst!

Alltid när de vankas tårta, blir jag utsatt! ALLTID!

Dalis tycker de är kul att vara hos oss, kul va:P

Jag och Paula!♥

Min prins va trött sen :)

Trött

Ska sova.. Imorgon åker J. Ska på kryssning fre-sön... Jag och lillprinsen heelt ensamma hela helgen.. Hur ska detta sluta? Lugnt lär de bli iaf ;)
Idag har Isak fått en cuuul skinnjacka.. (nej inte äkta)! Han ska bli sååå fin imorgon :) min tuffing :)

LovieLovie

20.! :)

Idag fyller min syster 20.. Vad konstigt de känns. Att hon är 20! De känns ju inte som att hon e de! Jäpp! Så nu ska jag snart ta min lilla familj och åka till min stora familj och äta tårta! Lollo (syster) ska få en biljett till en festival i sommar av mig, så ska hon och jag åka :) Kul ska de bli! De är inte första gången hon får de av mig. Hon fyller år så passande för de, sen är de väl inte lätt för en fattig student att unna sig själv sånt, så hon får hjälp på traven av oss andra :) Nu ska jag byta om på mig och barn och invänta att J kommer in med hunden så vi kan kila iväg!









Älskar för övrigt min syster, min bästa vän! ♥

Hallå :)

Måndag.. De känns ändå välldigt skönt. Sov några fler timmar inatt så jag lever idag :)  Har tänkt hinna med ganska mycket idag men så tror jag nog inte de blir :) Tänkte plocka undan, dammsuga, plocka in och starta diskmaskin, åka till centrum, äta med MoT, träffa syster, hem till mamma.... Jaa jag planerar alltid massor saker men de är svårt att hålla måttet hähä. Hur långt har jag kommit lixom, har startat diskmaskinen! Yippey. De är ju värsta jobbiga projektet :)
Isak sover en stund nu. Han blev trött och grinig.

Ganska länge sen, sötunge :)

Söndagstrist

Söndagar e nästan alltid likadana. Kontigt de, eftersom att alla mina dagar BORDE se likadana ut, eftersom att jag knappt har koll på vad dag de e och jag jobbar ju inte så... MenMen.. Skitseg hela dagen, syster kom hit och lånade tvättstuga för maskinerna i hennes har pajjat och.. Ja de va väl allt antar jag.. KUL! Har inte sovit mycket alls senaste nätterna, kanske 4 timmar/natt.. Så nu ska jag sova och hoppas på att J låter mig sova ett tag innan han lägger sig efter jobbet imorgon bitti!
Kram

Live

Haha Tindra gick precis och la sig för en tupplur, i vagninsattsen! Det är Isaks liggdel som står på golvet i ett rum, och tindra tyckte de såg mysigt ut haha







Äntligen

Äntligen lite sol igen! Ska promenera till min mamma för att åka till stan med henne! Hon vill tydligen till hötorget också och köpa blommor till sin underdunderbara ballkong. De betyder verkligen sommar :)

BB

BB som i Big Brother, inte barnafödande haha!
Senaste tiden har tv400 sänt big brother från 2003 (?) på kvällarna, och jag fastnade! Så sjukt tråkigt, men ändå kollade jag alltid. Idag började dom med "ny" säsong. Från 2002. Och jag lär fastna här också! Tråkigt, men beroendeframkallande på något sätt. Nu e reklamen slu! Hopphopp! ©

Photoscape


Har skaffat ett fotoprogramm nu, och håller på att exprimentera med att fixa bilder.. Jag lär mig allt snart :)







Huvudet sprängs snart!

HAr sååå ont i huvudet idag... Och på de har alle vart här halva dagen, och jag har tvättat! Nu sprängs jag snart!

Tandfanskapsjävel!

Jag hade altid haft lagom bra tänder, kanske 1 eller 2 hål sammanlagt. Sen blev jag gravid och POFF! Massor massor hål! Har fått gå regelbundet till käftis senaste månaderna och lagat inte mindre än 9 hål! 9!?!?! Om jag minns rätt.. Fyfan. Och i torsdags fick jag dra ut en, idag fick jag dra ut en till. I torsdags hade jag sjukt sjukt ont på degen/kvällen. Sov och grät mest. Idag har jag inte lika ont, inte ännu iaf, men de kommer väl. Idag va de bara en gammal mjölktand som av någon dum anledning inte hade trillat bort! De ska tydligen inte göra lika ont. Jag har missbrukat, verkligen missbrukat, massa olika värktabletter sen i torsdags, idag tog jag en Citodon när jag kom hem.. J är med våran fina son i centrum, skönt att ha lite lugn och ro runt sig just nu. Och min tandläkare har nu tvingat mig att sluta röka, eftersom att de inte läker ihop alls som hon vill. Så jag ska göra ett försök. Ska iaf dra ner på skiten... Nu ska jag fortsätta vara hungrig som en varg och inte få äta på år och dar typ!

Ciao

Så här ser de ut i min sons säng!














För dom som inte vet, så är det bara att trycka på bilderna så kommer dom upp i normal storlek   ♣

Lite nya bilder!

Isak har som sagt fått sin sittdel till vagnen! De tyckte han va jättekul!


Men en och annan galen-blick kastade han på mig också :)


Så här fins blir de på min gård på våren :):) *soldyrkare*



mitt allt! puss på dig sötunge!


Gladgris!

 Isak har olika sovställningar.. Men ingen som kan anses som fullt... normal?! Sötsötsöt med rumpan rakt upp :)

Nästa gång jag kom in i rummet såg han ut såhär! Mammas glada lärka mitt i natten


Sen kan man sova såhär om man vill


Har ungefär en miljon leksaker utspridda över hela lägenheten :)





Idag har Isak vinkat! (lr igår, när jag nu tittar på klockan)  Han vinkar så gulligt :) HAn har hittat något nytt ljud idag.. Bababababa heeela dagen :)




Dadadadada

Ska gå till mamma! Skönt väder ute. Isak sitter och säger dada dada baba baba hela dagen idag. Jag tycker att de ska låta mer MAMA men icke.. Unge! :P

Min graviditet och förlossnings lista!


Graviditeten


Vilka var dina favorit kläder?

Mjukisbyxor och liknande. Hade supersköna mamma trekvartsbyxor och ett pat svarta långa, som va supersköna!


Vad var din/dina favorit rätter?

Inget speciellt då, men blev ofta sugen på sliskiga pizzor och kebab :)


Vad var dina/din favorit dryck?
Jag började dricka läsk som en annan galning! (anledningen till min typ ihåliga mun :P)


Vad tyckte du inte om?
Kaffe!


Var det någon favorit rätt som ändrades?
Kaffe drack jag supermycket innan men de gick icke! Potatisgratäng har altid varit min stora favorit, men de gick inte heller ner


Vad var du mest sugen på?
Glass gillade jag


Hade du halsbränna?

Nej.


Hade du sammandragningar?
Nej. Men hemsk smärta, dom knivar, ner mot underlivet


Mådde du illa?

Den första tiden mådde jag hemskt.


Vilken sovställning var bäst?
Sidan med kuddar lite här och där.


När var din BF dag?

Den 22 oktober -08


Gick du över tiden?
Ja, extremt lååånga 2 veckor!


Hur mycket gick du upp i vikt?
Ingen större koll, men mycket mycket.!
 

Hade du mycket vätska i kroppen?
Massor Massor Massor!


Hur var ditt psyke?
Bra. Såg fram emot en förlossning och va oftast glad :) Lite känslig ibland bara


Gnällde/klagade du?
Nej inget allvarligt. Men kunde känna mig lite bitter på folk när dom var med mig och klagade på ryggont eller liknande, till mig! Då morrade jag lite ;)


Vad trodde du det var för kön?

Jag va helsäker på att de va en pojke!


Visste du vad det var för kön?
Nej kollade aldrig de, men jag kände mig så säker ändå så kallade tillochmed knodden i magen för "han" :)
 

Hur låg ditt SF mått?
Vet inte exakt, men de va alltid bra enligt barnmorskan :)


Var du rädd för något?
Nej. Orolig är alla ibland men inget värre en så.
 

Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Helst utan några bedövningar utöver lustgas, men jag kände lite att jag tog de som de kom. Bara allt skulle gå bra så skulle jag vart nöjd
 

Hur ser du på graviditeten idag?
De häftigaste någonsin! Jobbigt ibland men övervägande roligt, mysigt och kul!


Förlossningen


När började din förlossning?
ca 05:30 på morgonen tisdagen 4 november började de kännas lite!


Hur började den?

Som små små verkar. Jag va absolut inte säker på att de va de fören ett bra tag.
 

När åkte du/ni in till förlossningen?
Vi åkte ca 3. Vi blev inskrivna kl 03:15


Varför?
Intensiva verkar som gjorde mycket ont och jag kände att jag ville åka in.


Vem/vilka åkte du in med?
Joakim. Min sambo och far till min son.


Fick du/ni åka hem igen?
Nej. Vi skulle kanske kunnat får de, men hon va snäll, min barnmorska, så hon lät mig stanna. Hon tyckte också att jag borde de.
 

Vilket sjukhus skedde förlossningen på?
Danderyds sjukhus i Stockholm. Jag är nöjd. De va bra!


Hur mycket var du öppen när ni kom in?
2 centimeter ( och då hade jag ändå haft verkar i... ca 22 timmar)


Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen?
Jag kräktes när jag kommit in.. Jag tog ett bad, vilket jag inte tyckte va särskilt superskönt. Jag satt på pilatesboll och lite sånt..


Vilka/vilken var med under förlossningen?
Joakim. Mamma skulle vart med. Hon va påväg.


Tog du nått smärtstillande?

Nej han inte göta de innan de blev akut-snitt.


Grät du?

Inte vad jag minns.. Lite hemma men inte mycket. När de blev så jobbigt och stressigt med akut-snitt och så började jag iofs storgråta!


Vad tyckte du var jobbigast?

Att de blev som de blev. Att hans hjärtljud skönk ner till 40 slag per minut (ska ligga på ca 140)


Var du rädd för något?

Absolut superrädd när de blev så stressigt och massor människor kom in på rummet och kastade omkring på mig. Kändes oerhört jobbigt för jag hängde inte med. Helt plötsligt rullade dom mig till operationssalen och jag sövdes ner direkt för akutsnitt.
 

Hur lång tid tog det?
ca 26 1/2 timmar från första stund tills att min son var ute! Första verk 4/11-08 kl 05:30 och han var ute 5/11-08 kl 07:41
 

Hur ser du på förlossningen idag?
 Det är den hemskaste upplevelsen i hela mitt liv, amtidigt som de, såklart, är den bästa! De va absolut superjobbigt med de akuta snittet. De va så akut så jag inte ens fick vara vaken. Absolut hjärtskärande att veta att de är något som inte stämmer och att hjärtat inte slår bra alls. Men att få sitt barn är ändå en sån himmla underbar sak! Efteråt känndes de mest jobbigt men nu är de okey. Pratar helst inte om de så mycket. Klarar fortfarande inte av att se sånt på tv. Men ändå klarade jag galant av att vara med på min kompis förlossning.. Kanske de var lite bra terapi?! :)


Barnet

Vad blev det för kön? Pojke
Hur mycket vägde barnet? 4045
Hur lång var barnet? 51cm
Vad var huvudomfången? 37cm
Hur mådde barnet? mycket bra

 


!!!

Idag va de skönt väder och jag gick med Isak till pappa och farmors stugor. (dom har kollinilotter typ..) Farmor fyller 81 idag! De va jätteskönt att vara ute heela dagen! Massa släktingar kom dit och de e lite kul, farmors barnbarn och barnbarns barn kommer alltid i "kull" liksom, alla samtidigt.. Min.. tänkatänka.. kusins dotter är 4 månader... Och min andra kusins son är 6 månader och Isak är nääästan 6 månader! Alla va lika stora faktist de va kul :) Så sööta :)  
Min farmor har för övrigt en duva som heter Sven. Han flyttade in till henne för ett par år sedan och valde att stanna! För ett litet tag sen så la sven ett ägg hahaha, så Sven är en Svea nu, fast får ändå heta Sven!

Jag böt till Isaks sittdel i vagnen idag! Inte alls så kul, känns som att han e sååå stor då, ett så stort steg! Min älskadfe lilla bäbis är stor bäbis, fast såklart mest älskad i hela världen endå :)

Jag har även låtit min syster vara barnvakt! Superdupermoster får hon förövrigt heta :)  De va i söndags, jag och J åkte iofs bara och handlade någon timme, men de va ändå första gången han va ensam med någon annan än sin mamma och pappa :)

Matar min prins, de är kulkul :)



Isak med sin Mormor



Så härlig bild!



Sjuka-familjen-mys



Isak med sin ena morbror



Å en härlig bild på Isak med Nässug hahaha


RSS 2.0